Lättskötta blommor till trädgården

Lättskötta blommor till trädgården

Det finns ett par fantastiska blommor som man kan ha i trädgården, men alla är tyvärr inte lättskötta. I denna artikel kommer vi att berätta om ett par fantastiska blommor som dessutom är enkla att ta hand om; rosor, tulpaner och snarlikt populära blommor. Låt oss dock ta upp ett par andra enkla blommor.

Vibrerande och färgglada blommor höjer varje trädgård. Men att ta hand om blommor kan verka svårt för en nybörjare som arbetar i trädgården, en upptagen husägare eller någon utan gröna tummar. Kolla in dessa idiotsäkra blommor, som alla är lätta att odla och underhålla

Rosenskära

En vek blomma med en smal stam, som står emot värme, torka och dåliga jordförhållanden. Trädgårdsmästare behöver inte ge den mycket uppmärksamhet efter att den såtts. Undvik att övervattna så kommer de att överleva tills höstkylan kommer. Dessutom får denna blomma – som vanligtvis har rosa, vita eller orangefärgade kronblad – relativt få problem med skadedjur.

Påskliljor

Påskliljor som kännetecknas av sina sex trumpetformade kronblad i nyanser av vitt eller gult, är förvånansvärt enkla att odla. Trädgårdsmästare planterar påskliljelökar på hösten och undviker sedan blommorna tills de blommar på senvinter eller tidigt på våren. När de blommat ut, kräver de fortfarande lite underhåll. Förse helt enkelt med solljus, någon sur jord och tillräckligt med vatten. Med rätt förhållanden kommer dessa långlivade blommor tillbaka år efter år!

Rölleka

För dig som har en solig trädgård finns det få växter som är lika underhållande som Röllekan. Dessa växter är torktoleranta, växer i nästan vilken jordtyp som helst och behöver väldigt lite gödselmedel. Röllekan, som finns i mer än 80 sorter, kommer att blomstra upprepade gånger under hela säsongen.

Zinnia

Zinnia

Zinnia

Snabbväxande zinnia är ett bra val för alla trädgårdsmästare som får en sen start i ”blomsterlivet”. Zinnias lockar pollinationer till din trädgård från det att de blommar tills de försvinner med den första frosten. Även om de är mottagliga för svampsjukdomar när de övervattnas, kan de med enkelhet stå emot hungriga rådjur, som vägrar att gå nära de doftande blommorna.

Aster

Detta självförsörjande fleråriga blomma behöver ingen trädgårdsmästare för att hålla den glad – dess stjärnklara, kronbladspakade blommor dyker upp varje år med lite omskötsel! Var dock redo för en vacker palett av lila och rosor som blommar från sensommaren / tidig höst till den första frosten kommer. Blomman lyser inte bara upp landskapet, långt efter att de flesta av dom andra blommor bleknat, utan de lockar även till sig guldvingade monarkfjärilar till din trädgård.

Rödbladig Begonia

Medan de flesta begoniorna trivs i skugga, klarar den röda lövsorten också av solljus. Dess vaxartade betfärgade löv och rosa- eller vitfärgade knoppar dyker upp under sommaren under både fuktiga och torra förhållanden, vilket gör det till det mest vänliga alternativet för den genomsnittliga personen. Plantera dessa begonior i en bädd eller låda på norra eller östra sidan av ditt hem under ett stort träd eller täckt uteplats. Du kommer inte att bli besviken. Helt fantastiska blommor att ha i trädgården helt klart.