Populära inomhusväxter

Att ha inomhusväxter eller krukväxter som dem också kallas är perfekt för nästan alla hem. De livar upp hemmen, ger rummen lite färg helt enkelt. Dessutom blir luftkvalitén bättre med krukväxter eftersom de tar koldioxiden i luften och gör om den till fräsch luft.  Trots detta är det många hem som inte har några växter, folk anser att det är för mycket jobb, att de inte har tid. Låt oss nu därför gå igenom några inomhusväxter som är väldigt populära och som inte kräver massor med skötsel för att klara sig. Den första växten vi ska kolla på är Kalanchoe.

Kalanchoe

Denna växt är mer känd under andra namn som våreld eller höstglöd och detta är en väldigt tålig växt. Den har inga problem med torr luft eller jord och den är väldigt bra på att lagra vatten i dem tjocka bladen. Dessutom har den en väldigt lång blomningstid eftersom knopparna slår ut successivt. Växten mår bäst om den får stå i solen och stå i normal rumstemperatur. Detta är en växt som ständigt blir populärare eftersom den är så väldigt lättskött.

Nästa växt vi ska kolla lite närmare på heter Monstera och även den är väldigt lättskött för dig som inte har särskilt mycket tid.

 

Monstera

Denna växt har blivit alt mer trendig och kan idag hittas i många hem här i Sverige. Monstera trivs i ljust läge men den vill inte vara i direkt solljus. Den är som sagt väldigt lättskött, vattna när jorden känns torr och spreja den ibland med lite vatten eftersom den gillar när det är varmt och fuktigt. Denna växt blir ständigt populärare och det är lätt att förstå, den är extremt lättskött och snygg. Den passar helt enkelt i alla hem.

Låt oss nu kolla på en mycket gammal växt, den odlades faktiskt redan för 3000 år sen i Kina och Japan. Vi ska kolla på Krysantemum.

Krysantemum

Denna växt är som sagt väldigt gammal och har varit populär i flera tusen år. På senare år har den också börjat bli riktigt populär här i Sverige. Denna blomma kan du dessutom plantera både inomhus och utomhus vilket är väldigt bra om du vill ta ut några av dina blommor när sommaren kommer. Blomman vill helst ha jämn bevattning så att den inte torkar ut men du behöver inte ge den någon extra näring, näringen i jorden är mer än tillräckligt för blommans behov. Detta är en lättskött blomma som ständigt blir mer populär i våra svenska hem.

Nu ska vi kolla på en inomhusväxt som kräver lite mera skötsel men det är inga orimliga mängder av skötsel som du måste lägga ner på den.

Calathea

Detta är en växt som har stora runda blad på korta stjälkar. Den har blivit allt mer populär och den trivs faktiskt inte i solen. Helst vill den stå i ett skuggigt fönster helt utan drag. Det enda du verkligen måste se till är att den inte torkar ut, det gillar den inte alls. Helst vill den ha lite varm och fuktig luft för att trivas som bäst.