Populära sommarblommor

Nu är det sommar, denna sommaren har faktiskt varit den varmaste i mannaminne. Det betyder att vi har varit ute mycket i sommar och njutit av det fina vädret i våra trädgårdar. Men vem vill vara ute och njuta utan fina blommor? Här kommer några av dem populäraste sommarblommorna som du borde ha i din trädgård.

Den första blomman vi ska kolla lite på heter lejongap.

Lejongap

Denna blomma passar perfekt under sommaren. Den blomma juni till oktober och är därför fin hela sommaren. Den finns dessutom i flera lika färger så oavsett vilka färger du har i din trädgård kan denna blomma passa jättebra. Den trivs bäst i soliga lägen så försök att plantera den där det kommer mycket sol.

Nästa blomma som kan passa jättebra i din trädgård under sommaren heter Ageratum.

Ageratum

Detta är en fin blomma som blommar juni till september vilket är nästan hela sommaren. Den går också att få i flera olika färger så den kommer säkerligen att passa bra i din trädgård. En annan trevlig sak är att den går att få tvåfärgad, alltså att samma växt har mer än en färg. Den trivs bäst i sol till halvskugga så du kanske inte ska sätta den mitt i solen.

Nu ska vi ta och kolla lite närmare på en blomma som kallas för Petunia.

Petunia

Denna blomma trivs bäst i solen och den blommar juni till september som Ageratum gjorde. Därför kan dessa blommor passa ganska bra ihop eftersom dem blommar samtidigt. Dem blir mellan 15 till 30 cm höga och går att få i mängder av olika färger, former och storlekar på själva blomman. Denna blomma kommer definitivt passa bra i din trädgårds rabatter.

 

Nu ska vi kolla på en lite större blomma. Vi ska ta och kolla lite närmare på Svartöga.

Svartöga

Denna blomma blommar juli till september och den trivs bäst i ett soligt läge. Det som skiljer denna blomma från många andra är att den kan klättra till en höjd på två meter! Vill du ha en lite större växt som kan klättra upp längs husväggen är detta därför blomman för dig. Blommorna finns i flera färger och namnet kommer ifrån att varje blomma har ett mörkt öga.

Om du vill ha en blomma som blommar lite längre kan nästa blomma passa dig bra. Den blommar nämligen väldigt länge jämfört med de andra blommorna på denna lista. 

Nemesia

Denna blomma blommar väldigt länge, maj till september. Den börjar alltså blomma väldigt tidigt men den slutar också blomma lite tidigare än vissa av dem andra blommorna på denna lista. Växten blir ungefär 30 cm hög och finns i flera olika fina färger. Den trivs bäst i ett soligt läge och kommer passa jättebra i din trädgård.

Ingen trädgård är komplett utan blommor, de ger helt enkelt trädgården den färg den behöver för att inte vara tråkig. Därför är det en väldigt bra idé att plantera några fina sommarblommor och dessa blommor är några väldigt bra alternativ som du kan använda.