Populära trädgårdsväxter

Ingen trädgård är komplett utan växter, så enkelt är det. En trädgård blir helt enkelt mycket snyggare med lite fina växter som ger den lite färg. Dessutom blir luften trevligare eftersom alla växter omvandlar koldioxiden till syre. Trädgården blir helt enkelt både finare och trevligare att vara i med lite fina växter vilket är anledningen till att du verkligen vill skaffa några fina trädgårdsväxter. Men många väljer att inte skaffa trädgårdsväxter eftersom de anser att de inte har tid att ta hand om dem. Här ska vi därför ge några exempel på växter som inte behöver tas and om extremt mycket men som ändå passar jättebra i din trädgård.

Den första växten vi ska kolla på är Dahlia, en mycket populär växt i dem svenska trädgårdarna.

Dahlia

Denna blomväxt växer ofta som en mindre buske i Sverige vilket kan se riktigt fint ut i din trädgård. Dahlian brukar blomstra under sensommaren och dess blommor har starka lediga färger som verkligen är fina. Det enda du behöver göra för att sköta om växten är att vattna den med jämna mellanrum, upp till tre gånger i veckan under de riktigt varma månaderna. Detta är en riktigt fin växt som definitivt kommer att passa bra i din trädgård.

Nu ska vi kolla på en växt som kallas för Perenn. Denna växt har blivit populär tack vare sina utmärkta egenskaper som en marktäckare.

Perenn

Denna växt är som sagt en marktäckare. Det betyder att den täcker marken och fyller upp mellanrum mellan de andra växterna i din rabatt. Detta är en mycket vacker växt som får fina färger på blommorna. På hösten växlar sedan bladen till fina höstfärger vilket blir mycket snyggt. Växten är mycket lättskött och den trivs bäst i halvskugga. Blir det varmt och torrt behöver den som alla andra blommor vattnas men förutom det behöver den inte mycket skötsel vilket är en anledning till att den har blivit riktig populär.

Nu ska vi ta och kolla på en av dem allra vanligaste blommorna som finns i våra trädgårdar. Vi ska kolla på rosorna.

Rosor

Det finns väldigt många olika rosor att välja mellan vilket är riktigt bra. Det betyder att oavsett vilken färg du vill ha finns det antagligen någon ros som har just den färgen. Sedan betyder det att det finns rosor som gillar i princip alla miljöer. De flesta rosor gillar solljus och behöver solljus för att kunna blomma ut på riktigt men det finns flera rosor som trivs lika bra i halvskugga vilket gör att rosor kan passa i nästan alla trädgårdar. Rosor är. Också dem ganska lätta att sköta om. Vattna dem om de blir torrt och kanske ge dem lite näring ibland. Mer än så brukar man sällan behöva.

Ingen trädgård är perfekt utan sina blommor och dessa tre trädgårdsväxter gör verkligen ett bra jobb med att binda samman din trädgård och få den lite finare. Dessutom blir luften trevligare att andas eftersom växterna tar all koldioxid och gör om den till ren luft istället. Därför mår alla trädgårdar helt enkelt bättre av lite trevliga trädgårdsväxter.